OTDK Informatika Tudományi Szekció

2011. április 18. és 20. között került megrendezésre a XXX. Jubileumi OTDK Informatika Tudományi Szekciója a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karán, Budapesten. A megnyitó ünnepségen az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) titkára, Dr. Cziráki Szabina és az OTDK Informatika Tudományi Szekció Szakmai Bizottságának elnöke, Dr. Pataricza András köszöntötte a résztvevő hallgatókat és konzulens tanáraikat. Majd Dr. Gyulai József akadémikus tartott előadást. Az érdemi munka ebéd után kezdődött. A konferencián összesen 120 dolgozatot mutattak be, hat alszekció tizenöt tagozatán. A bemutatott dolgozatok között szerepelt három GDF-es dolgozat is; Főiskolánkat a Számítási- és Kommunikációs Infrastruktúrák alszekció Infrastruktúra-tervezés tagozatán Sós Bence képviselte „Szerver alkalmazás hatékonysága” c. dolgozatával (konzulens tanár: Székely László). A Szoftvertechnológiai alszekció Szoftverszervezés-és elemzés tagozatán pedig két GDF-es diák mutathatta be munkáját: Zentai Norbert Zsolt „Multiplatformos 3D motor” (konzulens tanár: Kaczur Sándor), illetve Stiller Roland (konzulens tanár: Kupcsikné Fitus Ilona) „Turistautak” c. dolgozatát. Mindhárom diákunknak és felkészítő tanáraiknak gratulálunk! Ez utóbbi tagozat zsűrijének  tagja volt Főiskolánk tanára Dr. Bíró Miklós is.

Hétfő délután lehetőséget kaptak a konferencia támogatói egy rövid bemutatkozásra, így – többek között –a résztvevők megismerkedhettek a Morgan and Stanley, az MSCI, a Furukawa Electric és az Evoline-Evopro Kft. vállalatok tevékenységével.

A konferencia keddi napja fehér asztal mellett, bankettel fejeződött be.

A szerdai nap délelőttjén Dr. Roska Tamás akadémikus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára tartott előadást, majd az érdeklődők megtekinthették a PPKE ITK Práter utcai épületének laboratóriumait.

A konferencia záróünnepségén került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre és a különböző díjak átadására.

Az OTDK közel hatvan éves múltra tekint vissza, az első konferenciát 1955-ben rendezték. Ma az a szokás, hogy Országos Tudományos Diákköri Konferenciát kétévenként rendeznek, így az OTDK Informatikai Szekciójának következő konferenciájára 2013-ban kerül sor, mely konferencia rendezésének jogát a Gábor Dénes Főiskola nyerte el. A záróünnepségen a 2013-as konferencia ügyvezető elnöke, Dr. Bíró Miklós, a GDF tanára vette át a stafétabotot (amelybe a mindenkori rendező nevét belevésik) Dr. Szolgay Pétertől a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Informatika Technológia Karának dékán-helyettesétől.

A bejegyzés kategóriája: Informatika Tudomány
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.